Saltar apartados
 • UA
 • DCHJ
 • Departament de Ciències Historicojurídiques - Notícies publicades en Octubre, 2014

Departament de Ciències Historicojurídiques - Notícies publicades en Octubre, 2014

2010 / 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019
Gener / Febrer / Març / Abril / Maig / Juny / Juliol / Agost / Setembre / Octubre / Novembre / Desembre
Notícies publicades en Octubre, 2014
 • Dimecres, 15
 • casa_arabe

  Taula Redona: Les dones també van lluitar en les Alpujarras. Dona i yihad en la Península Ibèrica en el segle XVI

  La presentació del text teatral "Sacrifici", que dóna veu a les musulmanes que van participar en la Guerra de les Alpujarras en el segle XVI, serà el punt de partida per a desenvolupar un debat sobre el paper de les dones en els conflictes armats i el seu dret a l'autodefensa, així com sobre la yihad i la concurrència d'aquestes qüestions en la jurisprudència islàmica.

  És una obra teatral basada en l'article científic “Dona i Yihad en la Península Ibèrica. Una qüestió d'honor, orgull i autodefensa”, de Mª Magdalena Martínez Almira, catedràtica d'Història del Dret de la Universitat d'Alacant.

 • Dimarts, 7
 • Calendario2

  Proves extraordinàries de finalització d'estudis - Desembre 2014

  Segons el calendari acadèmic, el període d'aquests exàmens és del 6 d'octubre al 28 de novembre, i el d'emplenament i lliurament d'actes, del 6 d'octubre al 19 de desembre.

 • Dijous, 2
 • foto_noticia2

  Signatura del conveni de cotutela internacional entre la Seconda Università vaig donar Napoli i la Universitat d'Alacant

  Dilluns passat, 29 de setembre, va tenir lloc la signatura del conveni de cotutela internacional entre la Seconda Università vaig donar Napoli i la Universitat d'Alacant. Per la Universitat d'Alacant va signar la Secretària General, Dra. Aránzazu Calçada; l'acord va ser també rubricat pel professor Gian Maria Piccinelli, especialista en Dret musulmà comparat i Presideix del Department of Politica Science Jean Monnet de la citada universitat napolitana i la professora Maria Magdalena Martínez Almira, catedràtica d'Història del Dret de la Universitat d'Alacant.

  La Dra. Calçada va manifestar la seua satisfacció per aquest acord i va demanar al Dr. Piccinelli transmetera al rector de la Seconda Università vaig donar Napoli la seua felicitació per aquest acord.

  En el marc del conveni la doctoranda Gabriella vaig donar Chiara desenvoluparà els seus estudis i treballs de recerca conduents a la consecució del grau de doctora per ambdues Universitats.

 • Tornar al tauler principal

Departament de Ciències Historicojurídiques


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3638

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464